Sötsura kycklingspett

Sötsura kycklingspett
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Sötsura kycklingspett

7 ingredienser

Snabba kycklingspett med söt plommonsås.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Bengt Frithiofssons vintips
Kim Crawford Sauvignon, art.nr, 6349,
129 kr, 4 solar

Ingredienser

  • 500 g kycklingbröst
  • 200 g plommon
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl röd chilifrukt
  • vitlök, hackad (efter smak)
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Kärna ur plommon och skär i mindre bitar.
  2. Koka upp med vinäger och socker och finhackad chili.
  3. Låt sakta puttra tills plommonen är sönderkokta.
  4. Smaka av och låt svalna.
  5. Skär kycklingen i strimlor och trä på spett.
  6. Stek eller grilla med vitlök och krydda med salt.
  7. Låt gå klart i pannan.
  8. Spetten läggs upp på ett fat.
  9. Skeda över plommonsåsen.
  10. Låt gärna spetten stå ett tag innan kycklingen serveras.