Viltköttbullar
Viltköttbullar
Ingredienser
- 700 g viltfärs (älg, ren eller rådjur)
- 1 ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl ströbröd
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar, nymald
- 2 krm malen kryddpeppar, nymald
- 1 krm malen ingefära
- 1 krm rosmarin, finhackad
- 1 gul lök, finhackad
- smör, till stekning
Gör så här
- Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
- Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
- Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
- Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta. Stek köttbullarna klar i ugnen.