Mammas gubbröra på knäckebröd

POPULÄRT
Mammas gubbröra
Foto: Frida Edlund
Sofa Wood profilbild
Sofa Wood profilbild

Mammas gubbröra på knäckebröd

13 ingredienser

15 m

Mammas recept slår det mesta! Den här gubbröran har verkligen allt och kommer snabbt bli en ny favorit.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 4 potatisar, kokta, kalla och tärnade (små)
  • 1 burk matjessill, finhackad
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 0,5 purjolök, finhackad
  • 2 msk dill, finhackad
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk kaviar
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Servering

  • dill
  • knäckebröd (eller krispigt tunnbröd)

Gör så här

  1. Skölj äggen i kallt vatten så att de blir lättare att skala innan du finhackar dem.
  2. Rör ihop ägg, potatis, sill, rödlök, purjolök, dill, gräddfil, majonnäs och kaviar. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera toppad med lite extra dill på knäcke eller krispigt tunnbröd.