200 g ost, riven (exempelvis cheddar eller annan smakrik ost)
100 g parmesanost, riven (eller annan ost som du föredrar eller har hemma)
salt
peppar
Topping
100 g pankoströbröd
30 g smör, smält
100 g parmesanost, riven
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra en ugnsform.
Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
Häll av vattnet från tonfisken.
Stek löken mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt vitlöken och champinjonerna och stek i ett par minuter tills champinjonerna har fått fin färg och mjuknat något. Ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull till såsen. Tillsätt majsstärkelse och rör om. Häll på mjölk och grädde och låt det koka ihop till en tjockare sås under omrörning. Salta och peppra och tillsätt vitvinsvinäger.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den rivna osten och parmesanen. Blanda ihop.
Blanda sedan i de kokta makaronerna, champinjonerna, ärtorna och tonfisken i såsen. Överför allt till ugnsformen.
Blanda panko med det smälta smöret i en skål. Strö det över gratängen samt den rivna parmesanen.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter tills gratängen har fått fin färg.