Mammas pepparkaksbakelse

Mammas pepparkaksbakelse
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Madeleine Appelgren
Madeleine Appelgren

Mammas pepparkaksbakelse

15 ingredienser

ca 45 m

Mjuk pepparkaka med lingon, kolasås och vit chokladfrosting.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Mjuk pepparkakebakelse

  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 112 g farinsocker [1,5 dl]
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,7 tsk bakpulver
  • 90 g vetemjöl [1,5 dl]
  • 50 g filmjölk [0,5 dl]
  • 0,7 dl frysta lingon
  • 4,5 g vetemjöl [0,5 msk]

Vit chokladfrosting

  • 70 g vit bakchoklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g färskost
  • 160 g florsocker [2,5 dl]

Gör så här

Mjuk pepparkaksbakelse

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och mjöla lätt sex muffinsformar.
  3. Vispa smör och farinsocker poröst, vispa sedan ner ägg och vispa det fluffigt.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner, sedan filen och till sist lingonen som blandats med 0,5 msk mjöl.
  5. Fyll formarna till 3/4-delar och grädda mitt i ugnen cirka 15-20 minuter tills de fått lite färg.
  6. Ta muffinsen ur formen och låt svalna på galler.

Vit chokladfrosting

  1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
  2. Vispa smör riktigt fluffigt, blanda i choklad, färskost och florsocker. Vispa allt fluffigt ihop.