Mandelgateau

koket.se
Mandelgateau

Mandelgateau

6 ingredienser

1 h

Den här läckra desserten är förtrollande god och saftig och kan snabbt bli en favorit tillsammans med en god kula vaniljglass.

Se Lukas Moderato laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 9 ägg
  • 400 g strösocker
  • 2 citroner, rivet skal
  • malen kanel
  • 400 g mandelmjöl

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft eller 185 grader över- och undervärme.
  2. Smörj en springform som är ca 20–24 cm i diameter med sprayfett eller matolja.
  3. Strö lite mandelmjöl längs kanterna på formen. Om du vill kan du lägga ett bakplåtspapper i botten av formen.
  4. Vispa ägg och socker hårt i maskin eller med en elvisp. Vispa hellre för länge än för kort.
  5. Tillsätt citronskal, kanel och mandelmjöl. Vispa hårt i 1 minut.
  6. Häll smeten i formen och placera i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  7. När gateaun är färdig så låt den svalna.
  8. Skär runt kanten med en liten kniv innan du lossar formen så att gateaun inte fastnar och spricker.
  9. Förvara gateaun i rumstemperatur.

Servering

  1. Servera gärna med en kula vaniljglass.