Mandelmanns auberginesill med lime och koriander

Mandelmanns auberginesill med lime och koriander
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Mandelmanns auberginesill med lime och koriander

9 ingredienser

20 min + tid i kyl

Vegetarisk variant av sill på picklad aubergine med smak av lime och koriander.

Ingredienser

portioner burk

2+2+1 lag

  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 krm salt

Auberginesill med lime och koriander

  • 400 g aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 1 msk korianderfrö

Gör så här

Dag 1

  1. Koka ihop 2+2+1-lagen snabbt.
  2. Skiva och skär ner aubergine till mindre bitar i sill-storlek och lägg i skål. Häll varm lag över och täck med tallrik som tynger ner auberginebitarna så alla täcks av lag. Kyl ner.

Dag 2

  1. Tvätta limen och skär i klyftor. Skär chili i små ringar och skär löken till halvmånar. Montera allt i en glasburk tillsammans med auberginen och lagen. Låt stå och dra.
  2. Auberginesillen klarar ungefär en vecka i kylen.