Mandelmusslor med hjortronsylt och vispgrädde

Mandelmusslor med hjortronsylt och vispgrädde
Foto: Tv4

Mandelmusslor med hjortronsylt och vispgrädde

12 ingredienser

30 m

Mandelmusslor är en festlig liten kaka som tillsammans med hjortronsylt och vispgrädde blir en perfekt dessert!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 bittermandel, finrivna
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 100 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • smör, smält (till formarna)
  • röd hushållsfärg (och/eller grön)

Servering

  • vispgrädde
  • hjortronsylt
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Knåda bittermandel, mandelmjöl, vetemjöl, smör, socker, mandelmassa och äggvita till en fin deg. Ställ i kylen i 1 timme.
  2. Fyll ca 10 snäckformar med degen, ställ in i kylen igen.
  3. Grädda mandelmusslorna i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter precis innan servering.

Servering

  1. Servera mandelmusslorna med vispad grädde, hjortronsylt och citronmeliss.