1 broccoli, skivad i 1 cm tjocka skivor för att få stora, platta buketter (medelstor)
olja (vegetabilisk)
100 g mandelmjöl
3-4 kvistar färsk timjan
1 citron
olja (till stekning)
4 msk kokosmjölk
1 msk mandelsmör
ca 2-3 dragonblad (till garnering)
salt
peppar
Gör så här
Blanda kikärtsmjölet med tillräckligt med vatten för att skapa en tjock pasta.
Doppa först broccolibitarna i mjölpastan och sedan i mandelmjölet så att de täcks ordentligt.
Värm en non-stick-panna på låg värme med rikligt med olja.
Lägg broccolin i pannan och vänd försiktigt då och då tills de är gyllene och precis mjuka. Det är viktigt att hålla värmen låg så att broccolin hinner tillagas innan paneringen bränns.
Tillsätt timjan, salt och lite rivet citronskal mot slutet av stekningen.
Blanda under tiden kokosmjölken med mandelsmör och en rejäl nypa salt.
Lägg upp en sked av yoghurtblandningen på en tallrik, toppa med broccolibitar och garnera med dragon.