40 g glasnudlar (gärna koreanska sötpotatisnudlar)
3 klyftor vitlök
10 cm purjolök
500 g kycklingfärs
3 dl salladskål, finhackad
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk strösocker
1 msk majsstärkelse
1 ägg
1 förp gyozaplattor, tinade (à 300 g)
Buljong
1,5 l hönsbuljong
4 klyftor vitlök
3 cm färsk ingefära
2 tsk sesamolja
salt
peppar
Omelett
2 ägg
Till servering
3 salladslökar, skivade
sesamfrön, rostade
ev chiliflakes
salt
svartpeppar
Gör så här
Koka nudlarna enlig anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och klipp i mindre bitar. Blanda nudlarna med övriga ingredienser till fyllningen. Peppra och rör om.
Lägg ca 2 tsk fyllning på varje gyozaplatta, stryk lite vatten längs med kanten (vattnet fungerar som lim) och vik ihop som halvmånar. Fös ändarna mot varandra så det blir små runda dumplings/tortellini. Lägg under bakduk.
Vispa ihop äggen, salta lätt och stek dem tunt i en stor stekpanna likt en omelett. Rulla ihop omeletten på en skärbräda och skär i tunna strimlor. Ställ åt sidan.
Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven. Skala och skär ingefäran i skivor. Låt koka med hönsbuljong i 5 minuter och plocka sedan upp vitlök och ingefära. Häll i 2 tsk sesamolja och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Koka dumplingen i buljongen tills de flyter upp. De som blir över kan man enkelt frysa in för en annan dag. Lägg i salladslök precis när dumplingen flyter upp och låt den bli varm.
Servera din koreanska dumplingsoppa i stora skålar toppade med den strimlade omeletten, sesamfrön och ev lite chiliflakes. Njut!