Mango- och halloncheesecake

Mango- och halloncheesecake
Foto: Philadelphia

Mango- och halloncheesecake

14 ingredienser

25 m + tid i kyl

Klassisk krämig cheesecake med citron, toppad med mangopuré, mangobitar, mynta och hallon. Ljuvligt gott!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 150 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 525 g Philadelphia Original
  • 3 dl yoghurt
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron
  • 0,5 krm salt
  • 6 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 mango
  • 70 g mango, mosad
  • färska myntablad
  • hallon

Gör så här

  1. Lägg digestivekexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper. 26 cm i diameter.
  2. Blanda Philadelphia, yoghurt och citronsaft med visp.
  3. Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt medan du rör om, tills gelatinet och sockret löser sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
  4. Häll i krämen i formen; låt stå kallt i minst 3 timmar. Innan du serverar, dekorera kakan med mosad mango, den färsk mango, hallon och myntablad.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 16 Cheesecake med mint och vit choklad

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer