Mangofloat med smak av salt karamell

NYHET
Mangofloat med smak av salt karamell
Foto: Tv4

Mangofloat med smak av salt karamell

Av: Silmar - Filipstad

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 min + tid i kyl

Här kommer en riktig fullträff till dessert där krämigt möter sött och salt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Mangofloat

  • 500 g fryst mango
  • 300 g färskost
  • 397 g kondenserad mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk citronsaft
  • 400 g savoiardikex
  • 2 mango

Salt karamellsås

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 50 g saltat smör, rumstempererat
  • 1 tsk flingsalt

Servering

  • färsk citronmeliss
  • färska jordgubbar

Gör så här

Mangofloat

  1. Tina den frysta mangon.
  2. Skala och skiva mangon i lagom stora bitar.
  3. Blanda färskost, kondenserad mjölk, citronsaft och den tinade mangon i en hushållsassistent till en slät kräm.
  4. Lägg kexen i botten av en ugnsform (ca 35x25 cm).
  5. Häll sedan kräm ovanpå kexen och sprid ut.
  6. Lägg den färska mangon ovanpå krämen.
  7. Upprepa några varv med kex, kräm och mango.
  8. Ställ in i frysen i ca 2 timmar och ta ut den ca 1 timme innan servering.
  9. Förvara den kallt fram till servering.

Salt karamellsås

  1. Smält sockret i en kastrull tills det är gyllene.
  2. Tillsätt grädde och sirap försiktigt under omrörning.
  3. Tillsätt sedan även smöret under omrörning.
  4. Låt koka 7-10 minuter på svag värme och rör ner flingsalt.
  5. Låt svalna.

Servering

  1. Servera mangofloaten med karamellsås, citronmeliss och några färska jordgubbar.