Marabou chokladhus

POPULÄRT
koket.se
Marabou Chokladhus NY, utzoomad
Foto: Köket.se

Marabou chokladhus

7 ingredienser

Marabou chokladhus är inte bara julens roligaste tradition utan också den godaste! Samla nära och kära för att tillsammans bygga årets chokladhus och pynta med era Maraboufavoriter.

Marabou mjölkchoklad
Marabou mjölkchoklad produkt

Marabou mjölkchoklad

Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Läs mer

logo

Ingredienser

  • 6 Marabou mjölkchoklad (à 200 g)
  • 2 ark gelatinblad
  • 1 ask Marabou Noblesse
  • 1 förp nonstop

Kristyr

  • 1 äggvita
  • 3 dl florsocker
  • 2 krm ättiksprit 12 %

Gör så här

Huset - se videon ovan för ritning på alla husdelar.

  1. Börja med att skära ut två gavlar till ditt chokladhus. Det blir enklare att skära raka snitt om du mikrar chokladkakorna på låg värme i 7-10 sekunder innan du skär. Då blir chokladen mjuk och enklare att jobba med.
  2. Skär ut en dörr på ena gaveln. Detta kan vara lite trixigt, men om chokladen spricker är det bara att limma ihop den med smält choklad sedan.
  3. Dags för sidorna till chokladhuset. Skär till sidorna så att de blir 6x4 rutor stora. Skär ut ett fönster på ena eller båda sidorna. För bästa resultat - mikra kakorna på låg värme några sekunder, använd en brytbladskniv och tryck försiktigt ut fönstren ut kakorna.
  4. Smält den choklad som blivit över när du skapat chokladhusets gavlar och sidor.
  5. Klipp till gelatinbladen så att de passar fönstren. Limma fast dem med hjälp av den smälta chokladen.
  6. Limma ihop chokladhusets delar med den smälta chokladen. Det är enklast att limma en gavel i taget och låta stelna i kylskåp emellanåt - då blir huset stabilt. Ett tips är att ställa t. ex. muggar eller glas på båda sidor chokladen för att stabilisera kakorna och se till att de stelnar i rätt vinkel.
  7. Skär ut 4 st skorstens-delar av Noblesse. Se filmen ovan för ritning. Limma ihop dem till en skorsten med hjälp av smält choklad.

Kristyr

  1. Vispa äggvitan till ett fast skum. Sikta ner florsocker. Tillsätt ättikssprit och vispa till en fluffig, tjock, glansig kristyr. Tillsätt eventuellt mer florsocker om det behövs. Lägg i en spritspåse.

Dekoration

  1. Pynta huset med kristyr, nonstop och annat Marabou-godis. Sätt gärna in en liten ljusslinga i huset för extra mysig belysning och bulla upp med bomull, grankvistar och annat juligt pynt runtomkring!
TIPS!
Fler smarriga tips!
marabou daimsockerkaka

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer