Marabou-kladdkaka

koket.se
Marabou-kladdkaka
Foto: Köket.se

Marabou-kladdkaka

7 ingredienser

25 min

Den allra godaste kladdkakan, med extra mycket choklad!

Marabou mjölkchoklad
Marabou mjölkchoklad produkt

Marabou mjölkchoklad

Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner6 - 8 bitar
  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 200 g Marabou mjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, vetemjöl, salt och ägg. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Häll I en springform och tryck ner Marabouchokladen i ett fint mönster. Om du sparar några rutor kan du smälta dem sedan och ringla över den färdiga kakan!
  4. Grädda i 15-17 minuter.
  5. Låt svalna och ringla eventuellt lite smält Marabou mjölkchoklad över kladdkakan!
TIPS!
Fler smarriga tips
Marabou Milkshake

Fler smarriga tips

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer