Maraboufyllda croissanter

POPULÄRT
koket.se
maraboufyllda croissanter
Foto: TV4

Maraboufyllda croissanter

4 ingredienser

20 min

Croissanter är gott som de är! Tänk att fylla dem med magiskt krämig mjölkchoklad som riktigt smälter i munnen - den perfekta lyxen till frukost eller gott som fika!

Marabou Mjölkchoklad
Marabou mjölkchoklad produkt

Marabou Mjölkchoklad

 Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördeg
  • 1 ägg
  • salt
  • 150 g Marabou mjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ut 5 trianglar av smördegen (det blir två ojämna trianglar över i kanterna). Lägg 2 rutor Marabou mjölkchoklad i varje triangel och börja rulla ihop löst med basen först.
  3. Vispa upp ägget med lite salt och pensla croissanterna.
  4. Grädda i 5-10 minuter, eller tills croissanterna har fått fin färg.
  5. Smält 25 g Marabou mjölkchoklad i mikron och ringla över de färdiggräddade croissanterna med hjälp av en gaffel.
TIPS!
Marabou tipsar!
Marabou dots pancakes ny

Marabou tipsar!

Här hittar du fler smarriga recept!

Läs mer