Hacka daimen fint och lägg hacket i en kastrull tillsammans med vispgrädde.
Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är jätteviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp till ett fluff sen.
Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen. Ställ i kylen i minst 4 timmar innan du börjar vispa.
Marängbottnar
Sätt ugnen på 100 grader (varmluft) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
Spritsa eller klicka ut marängsmeten till bottnar på plåtarna. Grädda bottnarna, en i taget, i mitten av ugnen i ca 1,5 timme. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1 timme.
Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du monterar ihop tårtan.
Vispa upp daimfluffet med elvisp. Vispa grädden. Fyll dina bottnar med daimfluff och vispgrädde.
Garnera med färska jordgubbar och grovhackad daim. Servera direkt och njut!