Sätt ugnen på 175°. Tag fram en liten långpanna 25x35 cm. Klä pannan med smörpapper och pensla detta med smält margarin.
Rör smör och socker mjukt, arbeta ned gulorna en i taget och sen mjölet blandat med bakpulvret. Rör sist ned mjölken och bred ut smeten i pannan.
Strö hälften av de hackade nötterna över smeten i pannan.
Vispa vitorna till marängen till hårt skum och fortsätt vispningen medan sockret tillsättes. Bred marängen över smeten i pannan och strö sist över resten av nötterna.
Grädda kakan ca 30 min i nedre delen av ugnen. Lägg ett bakplåtspapper över ytan om den blir för mörk.
Stjälp upp den försiktigt och låt den svalna. Dela kakan i två lika stora bitar. Lägg den ena som en botten på ett tårtfat.
Bred över hälften av den vispade grädden, sedan ett lager halverade jordgubbar, resten av grädden och sist den andra delen av kakan med marängsidan upp.