Grillad burgare

Grillad burgare
Foto: TV4
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Grillad burgare

16 ingredienser

Grillad burgare med chili lime ketchup.

Ingredienser

portioner

Hamburgare

  • 800 g nötkött
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk anchochili
  • 2 tsk senap
  • 8 hamburgerbröd
  • 8 isbergssallad (blad)
  • 2 röd spansk peppar, delade på längden (skrapa ur kärnhuset om du vill ha en mildare variant)
  • 2 tomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 inlagda gurkor, skivade på längden

Chili- och limeketchup

  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 0,75 msk limefrukt
  • 0,75 msk chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl ketchup

Gör så här

Hamburgare

  1. Blanda nötfärs, olja, salt, peppar, chili, lime och senap.
  2. Forma till 8 hamburgare.
  3. Placera hamburgarna på grillen eller i stekpannan och stek i 4 minuter på varje sida.
  4. Grilla brödet i cirka 30 sekunder.
  5. Bred chili, lime och ketchup på brödet och lägg på tomater, sallad, lök och hamburgare.

Chili lime ketchup

  1. Fräs vitlök, chili och lime.
  2. Krydda i olivolja, låt kallna.
  3. Tillsätt ketchup och rör om.
  4. Servera med inlagd gurka.