Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Grillad burgare
Foto: TV4
Grillad burgare
0
Spara
Av:
Marcus Samuelsson
Från:
Mitt kök
16
ingredienser
Grillad burgare med chili lime ketchup.
Bakverk
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
Hamburgare
800 g nötkött
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 msk anchochili
2 tsk senap
8 hamburgerbröd
8 isbergssallad (blad)
2 röd spansk peppar, delade på längden (skrapa ur kärnhuset om du vill ha en mildare variant)
2 tomater, skivade
1 rödlök, skivad
2 inlagda gurkor, skivade på längden
Chili- och limeketchup
3 klyftor vitlök, pressade
0,75 msk limefrukt
0,75 msk chilifrukt
2 msk olivolja
1,5 dl ketchup
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hamburgare
Blanda nötfärs, olja, salt, peppar, chili, lime och senap.
Forma till 8 hamburgare.
Placera hamburgarna på grillen eller i stekpannan och stek i 4 minuter på varje sida.
Grilla brödet i cirka 30 sekunder.
Bred chili, lime och ketchup på brödet och lägg på tomater, sallad, lök och hamburgare.
Chili lime ketchup
Fräs vitlök, chili och lime.
Krydda i olivolja, låt kallna.
Tillsätt ketchup och rör om.
Servera med inlagd gurka.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut