Kyckling satay med vattenmelon och babyspenat

Kyckling satay med vattenmelon och babyspenat
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Kyckling satay med vattenmelon och babyspenat

16 ingredienser

30 min

Marinerad kyckling på spett grillas och serveras på en sallad av babyspenat, lime och koriander.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 4 spett
  • 0,25 vattenmelon
  • 1 dl olivolja
  • 2 rödlökar, delade i 4 delar
  • 8 klyftor vitlök
  • 0,5 msk mild chilipulver
  • 2 limefrukter, delade i 4 delar
  • 1 msk soja
  • 1 tsk koriander, hackad
  • 1 knippe babyspenat

Vinaigrette:

  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 limefrukter, juice
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Rosta sesamfrön i en stekpanna. Tillsätt limejuice, sesamolja, och balsamico vinäger och sjud i 5 minuter. Låt svalna.
  2. Sätt på grillen.
  3. Dela kycklingbrösten i fyra delar. Blanda kyckling, vitlök, chillipulver, rödlök och soyasås i en skål.
  4. Alternera kyckling, vitlök, lök på spetten, till jämt fördelat.
  5. Lägg spetten på grillen och grilla 7 minuter på varje sida.
  6. Skär under tiden vattenmelonen i 5 centimeter breda bitar. Blanda med oljmixen och grilla i 3 minuter, sätt åt sidan.
  7. Blanda baby spenaten i vinaigretten.
  8. Lägg vattenmelonen på en tallrik. Lägg kycklingspetten ovanpå och spenaten på toppen. Pressa limejuice över och strö sedan på koriander, servera.