Margaux och Evelines kanelbullekakor

Margaux och Evelines kanelbullekakor
Foto: TV4
Margaux Dietz Eveline Dietz
Margaux Dietz Eveline Dietz

Margaux och Evelines kanelbullekakor

Av: Margaux & Eveline Dietz

Från: Hela Sverige bakar

13 ingredienser

40 min

Kanelbullar i en urgullig version som småkaka. Lättbakade och riktigt goda!

Ingredienser

portioner stycken

Deg

  • 200 g vetemjöl
  • 25 g strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g neutral olja
  • 40 g ljus sirap
  • 30 g vatten

Fyllning

  • malen kanel
  • strösocker

Topping

  • ägg, uppvispat
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser med gaffel.
  3. Tillsätt olja och sirap och rör ihop. Avsluta med att tillsätta vattnet, arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
  5. Dra bort det översta papperet. Strö över kanel och socker.
  6. Rulla ihop degen från långsidan. Skär försiktigt i 8 mm tjocka bitar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
  9. Grädda i ugnen 12-15 minuter tills de är genomgräddade och har fått lite färg.