Glutenfria chokladcupcakes

Glutenfria chokladcupcakes
Foto: Martin Skredsvik

Glutenfria chokladcupcakes

Av: Mariann Andersson

Från: Baka med LCHF

14 ingredienser

Glutenfria och sockerfria cupcakes med chokladfrosting. Recept från boken Baka med LCHF.

Om man vill kan man tillsätta snabbkaffepulver i smeten och fyllningen och få en choklad-mocka-cupcake.
Läs mer om boken

Baka med LCHF

Ingredienser

portioner

Cupcake

  • 150 g osaltat smör
  • 4 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao

Chokladtopping

  • 100 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 50 g färskost

Gör så här

Cupcake

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Rör i smör och crème fraiche i äggsmeten.
  4. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
  5. Häll smeten i stora muffinsformar, fyll formarna till 3/4.
  6. Placera gärna muffinsformarna i en muffinsplåt.
  7. Grädda i 175 grader cirka 15 minuter.
  8. Låt svalna helt.

Chokladtopping

  1. Blanda alla ingredienser väl och spritsa eller bred krämen på cupcakesen.
  2. Pudra eventuellt över kakao som dekoration.