Ugnsbakad fisk med tomat och spenat

Ugnsbakad fisk med tomat och spenat
Foto: TV4

Ugnsbakad fisk med tomat och spenat

Av: Marie Tegnér

Från: Förkväll

8 ingredienser

Laga fisken snabbt och enkelt i ugnen! Den här rätten får smak av färdig tomatsoppa och jordärtskocka.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fiskfilé (t ex sej)
  • 2,5 dl tomatsoppa, färdig
  • 400 g jordärtskocka
  • 3 salladslökar, finstrimlade
  • salt
  • citronpeppar
  • basilika
  • 0,5 citron, saft (eller 1 lime)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, skiva och koka skockorna lätt i saltat vatten.
  3. Lägg dem i oljad ugnsfast form.
  4. Smält ner spenaten i torr stekpanna och fördela över.
  5. Krydda fisken, pressa över citrusjuice och lägg ett basilikablad på varje filé.
  6. Vik ihop och placera ovanpå spenaten.
  7. Strö över salladslöken och häll soppan över alltihop.
  8. Tillaga i ugnen ca 20 minuter tills fisken är genomkokt.