Marinerad och grillad kyckling

koket.se
Marinerad och grillad kyckling
Jessica Frej
Jessica Frej

Marinerad och grillad kyckling

9 ingredienser

20 m + tid i kyl

Marinerad och grillad kyckling passar perfekt att servera på sommarens alla buffébord!

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 kg kycklingfilé
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • färska örter (till servering)

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna på längden i 2-3 delar.
  2. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå kallt i ett par timmar.
  3. Grilla kycklingen på direkt värme tills den har en fin yta, vänd kycklingen när den lossnar lätt.
  4. Flytta kycklingen till indirekt värme och lägg på locket i 5-10 minuter beroende på tjocklek.
  5. Kyl ner kycklingen och förvara den i kylskåpet.
  6. Skär kycklingen i bitar innan servering.
  7. Servera kycklingen kall och toppa gärna med hackade färska örter.

Tips! Grilla kycklingen kvällen innan och förvara den i kylen till nästa dag!