Marinerade jordgubbar med glass, olivolja och salt pistage

Marinerade jordgubbar med glass, olivolja och salt pistage
Foto: Lennart Weibull
Seiran Poon porträtt
Seiran Poon porträtt

Marinerade jordgubbar med glass, olivolja och salt pistage

9 ingredienser

40 min

Jordgubbar med vaniljglass eller grädde är verkligen sinnebilden för svensk sommar! Egentligen behövs inget mer, men har du tagit dig hela vägen hit så vet du nog att jag gillar att spetsa till det lite. Jordgubbarna får sig en sväng i en frisk marinad och sedan vävs det hela samman med en skvätt olivolja och knapriga pistagenötter. /Seiran

Ingredienser

portioner
  • 400 g jordgubbar, rensade
  • 3 msk strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 färska myntablad, finhackade
  • 0,5 tsk sumak

Servera med

  • vaniljglass
  • olivolja, gärna fruktig och mild
  • pistagenötter, salta och hackade

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna eller skär dem i mindre bitar och lägg i en skål.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda försiktigt. Låt stå ca 30 minuter, rör om var tionde minut.
  3. Fördela jordgubbarna i portionsskålar och ringla över lite av marinaden som bildats.
  4. Toppa med en skopa vaniljglass, ringla över lite olivolja och strö över nötter.