Marinerade jordgubbar med vispad mascarpone

koket.se
Marinerade jordgubbar med vispad mascarpone
Adam Thulin
Adam Thulin

Marinerade jordgubbar med vispad mascarpone

17 ingredienser

30 m

Att marinera jordgubbar med honung och svartpeppar är ett riktigt smart knep för att förhöja smakerna! Servera jordgubbarna med vispad mascarpone och du har en riktigt god rätt på nolltid.

Se Adam Thulin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g jordgubbar
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • nymalen svartpeppar
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • ca 0,5 krm salt
  • 400 g jordgubbar
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 2 msk honung
  • 0,5 krm salt
  • bipollen

Gör så här

  1. Tvätta och rensa jordgubbarna samt skär dem i grova bitar.
  2. Blanda jordgubbarna med citronsaft, honung och svartpeppar. Rör om och låt stå fram till servering.
  3. Vispa grädde, mascarpone, honung och salt fluffigt med elvisp.
  4. Lägg jordgubbarna i ena sidan av skålen/assietten och lägg en sked med vispade mascarpone bredvid.
  5. Toppa med honung och bipollen.