Marinerade revbensspjäll

Marinerade revbenssjäll ny
Foto: Pixabay
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerade revbensspjäll

7 ingredienser

Vill du grilla dina spjäll så är det en utmärkt idé att försteka dem i ugnen. Även kokning går utmärkt, för att sedan pensla dem med marinad innan grillning! Om du inte grillar ute, så går det lika bra att avsluta tillagningen i ugnen. Sänk då värmen till 150 grader och känn efter när benen lossnar, då är spjället klart!

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg revbensspjäll

Marinad:

  • 2 dl rött vin
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 0,25 dl kinesisk soja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda marinaden och låt revbensspjällen ligga i den 4-5 tim. Låt dem rinna av, spar marinaden.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Lägg spjällen i en långpanna, täck med folie.
  4. Ställ in dem mitt i ugnen ca 30 min, vilket förkortar grilltiden. Pensla på nytt med marinaden, grilla dem sakta över kol tills de är klara. Tips! Grillade äppelskivor är gott att servera till.