Markiz marockanska köttspett

Markiz marockanska köttspett
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Markiz marockanska köttspett

9 ingredienser

40 m

Grillspett på rostbiff marinerad med vitlök, koriander, citron och spiskummin. Perfekt till grillfesten!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 450 g ryggbiff (eller rostbiff)

marinad

  • 1 knippe koriander, hackad
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl citron, saft från
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Skär köttet i 2x2 centimeter stora bitar.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttet och arbeta in marinaden med händerna. Låt köttet stå i minst 20 minuter.
  3. Trä köttet på spett och låt spetten rinna av lite.
  4. Grilla på het utegrill (eller i ugn på maxtemperatur och grill) cirka 4 minuter på varje sida eller tills de har fått fin färg.