Pincho med kallrökt lax och färskost

Pincho med kallrökt lax och färskost
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Pincho med kallrökt lax och färskost

6 ingredienser

En busenkel tapasvariant med lite svenskt stuk som förutom att den är riktigt god visar att tapas inte bara är tradition utan snarast ett lättsamt sätt att äta. Recept från boken Mina favoriter från Barcelona.

Till den här munsbiten skulle jag skippa den traditionella cavan, chacolin eller sidran. Här fungerar en liten pilleknarkare riktigt fint. /Markus Aujalay
**
Jens Dolks vintips**
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.
**
Lolo Albariño 2009**, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

Ingredienser

portioner
  • 1 baguette, liten
  • 150 g färskost
  • 150 g kallrökt lax, skivad
  • gräslök
  • olivolja
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skär baguetten i skivor.
  2. Mixa färskosten med hälften av laxen till en slät kräm.
  3. Fördela krämen på brödskivorna.
  4. Garnera med resten av laxen, finskuren gräslök och ringla över lite olivolja och svartpeppar.
  5. Sätt en tandpetare i varje pincho.