Markus garam masala

koket.se
Markus garam masala
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Markus garam masala

12 ingredienser

Med hela kryddor och en lätt rostning innan användning så får kryddorna en rejäl smakskjuts. Garam masala är indisk allround-krydda som passar lika bra till grönsaker som fisk, skaldjur och kött.

Se Markus Aujalay laga receptet

logo

Ingredienser

  • 3 msk korianderfrö
  • 2 msk hel spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 5 lagerblad
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 msk kardemummakapsel, grön
  • 1 msk kardemummakapsel, svart
  • 1 msk hel nejlika
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk bockhornsklöver, torkade och smulade blad
  • 4 torkad chilifrukt

Gör så här

  1. Rosta samtliga kryddor i en stekpanna några minuter. Mixa kryddorna i omgångar tills du har fått en finmalen blandning. Förvara i en lufttät burk.