Markus sojanudlar

Sojanudlar
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Markus sojanudlar

11 ingredienser

30 min

Markus Aujalay gör asiatiska nudlar och byter en del vatten i degen mot soja, det ger fin färg samt god smak och perfekt lagom sälta.

Ingredienser

portioner

Nudlar

  • 150 g vetemjöl
  • 30 g vatten
  • 30 g japansk soja
  • 1 tsk olja

Smaksättning

  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 4 cm färsk ingefära, skivad
  • färsk koriander
  • limefrukt
  • sesamolja, några droppar
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda mjöl med vatten, soja och olja.
  2. Kavla ut i pastamaskin till nudlar.
  3. Fräs vitlök, ingefära och chili i lite olja.
  4. Koka nudlarna i vatten ca 1 minut.
  5. Häll av och lägg nudlarna i pannan med grönsakerna. Smaka av med lime, koriander och sesamolja.