Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön

Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön

16 ingredienser

Bra vardagsrätt med asiatisk touch.

Ingredienser

  • 400 g biff, skuren i strimlor (eller rostbiff)
  • olja, till stekning
  • 250 g broccoli, skuren i små buketter
  • 0,5 gul lök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivad
  • 50 g böngroddar
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 0,5 grön chilifrukt, tunt skivad
  • 1 morot, tunt hyvlad på längden
  • 4 blad isbergssallad till servering
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • färsk koriander

Sås

  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Lägg isbergssalladen samt den hyvlade moroten i kallt vatten.
  2. Stek köttet i olja på hög värme i ca en minut. Häll på såsen och låt koka ihop ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
  3. Stek grönsakerna i varm panna snabbt och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg salladsbladen i botten på varje tallrik och lägg på grönsaker, kött och strö över sesamfrön och koriander.
  5. Servera med ris eller nudlar