Pinchos med krabba i majonnäs

Pinchos med krabba i majonnäs
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Pinchos med krabba i majonnäs

8 ingredienser

En snabbt hopsvängd gucka som är en enkel men förunderligt god. Att plocka krabban är ett pillergöra, men det går snabbt. Gör dig omaket att slå din egen majonnäs. Den är så mycket bättre än den du köper i butik. Jag lovar. /Markus Aujalay - Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

Ingredienser

portioner
  • 1 l baguette, liten
  • 2 dl krabbkött, plockat
  • 0,5 dl majonnäs
  • citronsaft, några droppar
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja, några blad
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär brödet i skivor.
  2. Blanda krabban med majonnäsen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Lägg på brödet och ringla över lite olivolja.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Garnera med persilja.