Marmelad på maskrosor

Marmelad på maskrosor
Foto: Tv4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Marmelad på maskrosor

7 ingredienser

40 m

”Älskade lilla skinande maskros vad du är illa omtyckt av många. Jag ÄLSKAR maskros, dels för att den är vacker men också för att den är god! Det här receptet ger dig en riktigt härlig marmelad på kronbladen.” /My Feldt

Ingredienser

portioner sats
  • 70 maskrosor, kronblad
  • 2 citroner, citrusköttet
  • 30 g äppelpektin (eller två rivna äpple)
  • 500 g strösocker
  • 5 citroner, zezten (skalet)
  • 850 g vatten
  • 100 g citron, saft

Gör så här

  1. Plocka kronbladen från maskrosorna väl så att inte grönt kommer med, då blir det beskt.
  2. Skala citronen och tärna köttet i mindre bitar.
  3. Använder du äpple så river du det på rivjärn. Använder du pektin blandar du det med sockret.
  4. Koka upp allt utom socker/pektinet. Häll i sakta under omrörning.
  5. Låt puttra, småkoka i ca 30 minuter. Ta sedan av, mixa om du vill och tycker det är obehagligt med kronbladen.
  6. Häll på rena sterila varma burkar och förvara i kylen. God på mackan, till pannkakan eller till osten.