”Älskade lilla skinande maskros vad du är illa omtyckt av många. Jag ÄLSKAR maskros, dels för att den är vacker men också för att den är god! Det här receptet ger dig en riktigt härlig marmelad på kronbladen.” /My Feldt
Ingredienser
sats
70 maskrosor, kronblad
2 citroner, citrusköttet
30 g äppelpektin (eller två rivna äpple)
500 g strösocker
5 citroner, zezten (skalet)
850 g vatten
100 g citron, saft
Gör så här
Plocka kronbladen från maskrosorna väl så att inte grönt kommer med, då blir det beskt.
Skala citronen och tärna köttet i mindre bitar.
Använder du äpple så river du det på rivjärn. Använder du pektin blandar du det med sockret.
Koka upp allt utom socker/pektinet. Häll i sakta under omrörning.
Låt puttra, småkoka i ca 30 minuter. Ta sedan av, mixa om du vill och tycker det är obehagligt med kronbladen.
Häll på rena sterila varma burkar och förvara i kylen. God på mackan, till pannkakan eller till osten.