Marsipangrisar i chokladpöl

NYHET
Marsipangrisar i chokladpöl
Foto: Köket.se

Marsipangrisar i chokladpöl

Från: Köket

3 ingredienser

30 min

Marsipanfigurer är både enkelt och kul att göra till påsk och jul! Ett perfekt pyssel för barnen.
Här är söta marsipangrisar i smält choklad med krispiga choklad-puffar.

Marsipangrisar i chokladpöl - kroppsdelar

Grisens kropp

Grisens kropp består bara av 8 kroppsdelar - och det enda du behöver som redskap är en tandpetare.

Ingredienser

  • 200 g marsipan
  • röd hushållsfärg
  • 50 g choklad
  • chokladpuffar som dekoration
  • tandpetare, som redskap

Gör så här

  1. Dela marsipanen i mindre bitar i en bunke och häll 3-4 droppar röd hushållsfärg. (Börja med få droppar och öka på med färg tills du får önskad rosa nyans). Arbeta in färgen i marsipanen tills den är jämn. Använd gärna latexhandskar.
  2. Lägg ut ett bakplåtspapper på köksbänken och se till att dina händer är tvättade, dels för att det är lättare att hantera marsipanen med rena och lätt fuktiga händer.
  3. Nu är det dags att börja rulla grisens kroppsdelar.
  4. Till grisens kropp behöver du en rund lite större marsipankula och fyra mindre kulor till grisens ben. Till trynet gör du en jätteliten boll som du plattar till med fingret. Öronen gör du också av två små marsipanbollar som du plattar till - och sedan nyper ihop i ena änden. Blir det kletigt, tvätta händerna emellanåt så är det lättare att hantera marsipanen.
  5. Tryck fast kroppen försiktigt på de fyra benen. Tryck fast det platta trynet i grisens ansikte och gör två små hål i trynet med hjälp av en tandpetare. Gör också två små hål för ögonen.
  6. Nu är det dags att sätta fast öronen. Ta tandpetaren och gör två hål uppe på huvudet. Dessa hål behöver vara lite större, så vicka runt lite på tandpetaren tills du är nöjd. Ta nu de små öronen och peta ner dem i hålen. Hjälp till med tandpetaren. När du är nöjd kan du vinkla fram grisens öron.
  7. Smält chokladen i en bunke, över ett vattenbad. När chokladen är smält och svalnat lite (inte stelnat), klicka ut den på smörpappret och placera din gris där med lite krispiga chokladpuffar. Vicka lite på grisen så den får upp choklad på kroppen om du vill. Ta hjälp av tandpetaren om du vill dutta choklad i grisens ögon. Klart!