Skrapa av alger och beläggningar på musslorna och sortera ut de som är öppna eller spräckta.
Hacka hälften av löken och vitlöken grovt. Fräs i olivolja tillsammans med persiljestjälkarna i en kastrull och häll sen i musslorna och vinet.
Sätt på locket och låt koka tills musslorna öppnar sig cirka 3-4 minuter. Sila bort vätskan från musslorna i en skål.
Hacka resten av löken och vitlöken fint och fräs i olja tillsammans med ingefära och saffran en lite stund. Tillsätt sedan riset. Häll i musselbuljongen och låt koka till riset blir mjukt. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingen på skinnsidan i en stekpanna med smör. Salta och peppra och baka den färdigt i ugn på 150 grader.
Tärna paprikan och stjälksellerin. Hacka persiljan grovt och skala räkorna.
Vid servering: Fräs sellerin och paprikan i smör och blanda sedan i riset, ärtorna och eventuellt lite vatten, smaka av med salt och peppar. Vänd i musslorna och räkorna och lägg upp på ett stort fat.
Skär kycklingen i tunna skivor och lägg över riset. Pressad över citron och strö lite hackad persilja.