Häll mjölet i en bunke och blanda i vattnet, en fjärdedel av smöret och ättikan. Knåda ihop till en deg och låt sedan vila i kylen i 15–20 minuter.
Mjöla bordet lätt och kavla sedan ut degen till en fyrkant som är ca 30x30 cm.
Hyvla resten av smöret med en osthyvel och lägg i mitten av degen. Vik sedan in kanterna på degen och täck smöret som ett kuvert.
Mjöla degen, vänd på den och kavla försiktigt ut igen till en rektangel som är ca 1,5 cm tjock. Borsta av eventuellt mjöl och vik över den ena kanten på degen till mitten och den andra kanten över till andra sidan på degen.
Låt sedan degen vila i 15 minuter i kylen. Upprepa sedan proceduren två gånger till. Alltså kavla ut till ca 1,5 cm och vik ihop (fyrslag).
Sista gången kavlar du ut degen så den är ca 0,5 cm tjock och skär den i 10x10 cm rutor. Linda sedan in korvarna i degbitarna.
Grädda korvarna med smördegen runt i ugnen på 220 grader. Pensla med ett uppvispat ägg för att få en blank fin färg.
Strö över riven västerbottensost de sista minutrarna i ugnen.
Om det blir deg över går den utmärkt att frysa den.