Mascarponeyoghurt med lemon curd, björnbärskompott och kaksmulor

Mascarponeyoghurt med lemon curd, björnbärskompott och kaksmulor
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Mascarponeyoghurt med lemon curd, björnbärskompott och kaksmulor

8 ingredienser

15 m

Björnbärskompott, mascarponeyoghurt med lemoncurdrippel och mördegscrunch.

Ingredienser

portioner
  • 400 g frysta björnbär, tinade
  • 3 msk kokossirap (eller honung)
  • 1 tsk lakritspulver
  • 2 dl mascarpone
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl lemon curd
  • 1 dl mördegskakor, krossade
  • 125 g färska björnbär

Gör så här

  1. Värm de frysta björnbären tillsammans med kokossirapen och lakritspulvret tills alls löst sig jämnt.
  2. Rör mascarponen krämig och rör ner yoghurten till en jämn kräm. Rör slarvigt ner lemon curden till en rippel.
  3. Lägg björnbärskompotten i botten på ett vackert glas, toppa med 1 dl av mascarponekrämen. Toppa det hela med rejält med krossade kakor och färska björnbär.