Rostbiff med rosésallat och parmesanost

Rostbiff med rosésallat och parmesanost
Foto: Martin Skredsvik
Anna JonassenUlrika Jisland
Anna JonassenUlrika Jisland

Rostbiff med rosésallat och parmesanost

Av: Anna Jonassen, Ulrika Jisland

Från: Mat i blomstertid

11 ingredienser

Rostbiffen kan naturligtvis bytas ut mot något annat kött, till exempel kalkon, om man föredrar det. Färsk rökt lax går också bra. Poängen är att man köper det färdigskivat så att det bara är att lägga upp. Varför inte använda de genvägar man kan? /Anna & Ulrika

Recept ur boken Mat i blomstertid

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 2 krukor romansallad
  • 20-25 skivor färdiggrillad rostbiff
  • 1 rosésallad, huvud
  • 1,5 dl parmesanost, grovriven
  • 2 msk rosépeppar

dressing

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm strösocker [ca 0,5 tsk]
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Placera romansallatsbladen på ett stort fat och ovanpå dem rostbiffsskivorna.
  2. Rör ihop dressingen.
  3. Strimla rosésallaten och blanda den med en del av dressingen.
  4. Lägg upp den på mitten av fatet och strö över ost och rosépeppar.
  5. Skvätt resten av dressingen på både kött och sallat.