Matcha boba tea

Matcha boba tea
Foto: Charlie Drevstam

Matcha boba tea

Av: Ai Ventura

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 m

”Min favorit! Matchalattens bitterhet och pärlornas sega konsistens passar jättebra ihop!” /Ai Ventura Här hittar du recept på svarta tapiokapärlor >>

Ingredienser

portioner
  • 2 msk matcha te
  • 4 msk vatten, kallt
  • 4 dl standardmjölk
  • 180-200 g tapiokapärlor (nykokta svarta)
  • 2-4 msk sockerlag, mörk (se nedan)
  • 10-12 isbitar

Mörk sockerlag

  • 100 g mörkt muscovadosocker
  • 50 g strösocker
  • 80 g vatten

Gör så här

  1. Matcha klumpar sig lätt, så sikta det genom en tesil ner i en skål. Häll i kallt vatten och vispa med en liten visp, bäst är en bambuvisp.
  2. Häll i hälften av mjölken lite i taget under omrörning. Rör om tills det är jämnt blandat.
  3. Lägg tapiokapärlor i glasen och häll i mörk sockerlag. Lägg i isbitar och häll i resten av mjölken, häll sen i latten.

Mörk sockerlag

  1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk till medelvärme och rör om.
  2. Ta från värmen när sockret smält helt. Sila sockerlagen genom en tesil ner i en glasburk.
  3. Låt lagen svalna och förvara i kylen.