Baconstekt torsk med persiljerisotto och citron

Mathias Dahlgren

Baconstekt torsk med persiljerisotto och citron

17 ingredienser

Ingredienser

portioner

Torsk:

  • 600 g torskfilé
  • 1,5 msk salt
  • 4 dl vatten + 10 iskuber
  • 4 skivor bacon
  • 4 tandpetare
  • svartpeppar
  • olja, till stekning

Risotto:

  • 0,5 gul lök
  • 3 dl avorioris
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 0,5 knippe färsk bladpersilja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör (eller margarin)
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Torsk: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda salt och vatten. Rör om så att saltet löser sig. Lägg i fisken och isbitarna. Låt fisken ligga i sin lag ca 15 min.
  2. Risotto: Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i olja i en kastrull. Tillsätt kycklingbuljong och låt riset sjuda på svag värme. Skölj persiljan. Mixa persilja och vatten till en persiljejuice. Blanda ner persiljejuicen, smör och parmesanost i risblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta upp fisken ur lagen och torka av med hushållspapper. Linda varje fiskbit med en baconskiva. Fäst med tandpetare. Peppra. Stek fiskbitarna i olja i en stekpanna ca 1 min/sida. Lägg fisken i en ugnssäker form och efterstek i ugn ca 7 min eller tills fisken känns klar. Serveras med citron.