Matjessill med brynt mandelsmör och lingon

koket.se
Matjessill med brynt mandelsmör och lingon
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Matjessill med brynt mandelsmör och lingon

8 ingredienser

En riktigt enkel vardagsrätt med massor av smak! Matjessill som serveras med dillslungad potatis, brynt mandelsmör och rårörda lingon.

logo
Sandra Mastio DM

Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 matjessillfiléer
  • 125 g smör
  • 0,5 dl mandelspån
  • 2 msk kapris (små)
  • 4 msk rårörda lingon
  • 400 g delikatesspotatis
  • 3 msk dill, finhackad
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och vänd den i 1 msk smör och dillen.
  2. Torka av sillen och lägg den på en tallrik.
  3. Bryn smöret tills det doftar kola, lägg då ner mandel och avrunnen kapris och rör om.
  4. Skeda smöret över fisken, toppa med lingon och servera med potatisen.