Mattias mac and cheese

koket.se
Mattias mac and cheese
Foto: TV4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Mattias mac and cheese

17 ingredienser

40 min

En snabb och enkel variant på mac and cheese som du gör med färdig ostsås. Till den krämiga pastagratängen serveras en rostad majssallad och tomatsalsa.

logo
Mattias Kristiansson porträtt

Se Mattias Kristiansson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 350 g makaroner (ej snabbmakaroner)
  • 1,5 burk ostdipp, vegansk (à 240 g)
  • 1 jalapeño, finhackad
  • ca 0,5-1 dl pastavatten
  • ca 1 dl pankoströbröd
  • salt

Stekt majssallad

  • 1 msk olivolja
  • 3 dl majskorn
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 2 msk färsk koriander, finhackad
  • 1 limefrukt, saft
  • salt

Till servering

  • salladsmix
  • tomat
  • gurka
  • salsa

Gör så här

Mac and cheese

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl pastavatten.
  3. Häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Blanda ner ostdipp, jalapeño och salt. Tillsätt lite pastavatten i taget tills du får en krämig blandning.
  4. Häll i ugnssäker form. Toppa med ett lager panko. Ringla över lite olivolja. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Stekt majssallad

  1. Fräs majsen i oljan så att den får ordentligt med färg.
  2. Rör ner löken och låt fräsa med tills den mjuknar.
  3. Krydda med paprikapulver, vitlökspulver, koriander, limesaft och salt.
  4. Servera mac and cheese med stekt majs, sallad och salsa.