Kardemummaparfait med rabarberkompott

Kardemummaparfait med rabarberkompott
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Kardemummaparfait med rabarberkompott

Av: Maud Onnermark

Från: Lättlagade desserter

7 ingredienser

En gräddig kardemummaprafait som serveras med en syrlig rabarberkompott. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter.

Den syrliga rabarbern är perfekt till den lena och milda kardemummaparfaiten. /Maud Onnermark

Se fler recept ur boken

Lättlagade desserter

Ingredienser

Parfait

  • 3 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 krm kardemummakärnor, nystötta
  • 2 dl vispgrädde

rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 0,5 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker

Gör så här

Parfait

  1. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt.
  2. Tillsätt nystött kardemumma.
  3. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet.
  4. Häll upp i portionsformar eller en stor form.
  5. Ställ i frys minst 4 timmar.

Rabarberkompott

  1. Skiva rabarbern i 2 cm långa bitar.
  2. Koka upp dem med vatten och socker, koka några minuter tills de börjar mjukna.
  3. Låt kompotten svalna och servera den tillsammans med kardemummaparfait.