Äppelpaj med hasselnötstäcke

Äppelpaj med hasselnötstäcke
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Äppelpaj med hasselnötstäcke

Av: Maud Onnermark

Från: Lättlagade desserter

8 ingredienser

Kaneldoftande äppelpaj med hasselnötter som serveras med en vaniljsås. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter.

En äppelpaj för nötälskaren. Under det goda täcket döljer sig lätt syrliga, kanelsmakande äpplen. Pajen går snabbt och lätt att göra om du har matberedare. /Maud Onnermark

Se fler recept ur boken

Lättlagade desserter

Ingredienser

portioner

Äppelpaj

  • 6 äpple, medelstora
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 tsk malen kanel

Nöttäcke

  • 2 dl hasselnötter (cirka 120 g)
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 2 ägg

Tillbehör

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva äpplena ganska tunt och lägg dem i en smord ugnsform, cirka 22 cm i diameter.
  3. Varva med en blandning av socker och kanel.
  4. Finhacka nötterna tillsammans med sockret i matberedare.
  5. Tillsätt smöret i bitar och kör till en smulig massa.
  6. Tillsätt äggen och kör till en smet.
  7. Bred den över äpplena.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter tills pajen fått fin färg.
  9. Servera med vaniljsås.