Hemslungad mangosorbet med chokladtryffel serveras med bär.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Sorbet
2 förp fryst mango, tärnad
1,5 dl sockerlag
1,5 dl passionsfruktsjuice
limefrukt, riven
0,5 kruka mynta
Krossade bär
100 g frysta hallon/blåbär
En skvätt juice
2 msk florsocker
Chokladtryffel (ca 30 st)
300 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
50 g riktigt smör
En skvätt rökig whiskey
En nypa havssalt
kakao
Gör så här
Sorbet
Släng ner alltihop i en foodprocessor och kör tills du är nöjd med konsistensen.
Skicka snabbt in sorbeten i frysen, antingen i färdiga serveringsfat, eller i bunken. Se dock till att ta ut den ca 20 min innan den ska serveras.
Krossade bär
Tina bären till kylskåps temperatur.
Häll på juicen och sockret och krossa med en gaffel tills du är nöjd.
Ringla slutligen bären över glassen och servera ihop med 2-3 tryfflar och lite passionsfrukt.
Chokladtryffel
Värm på grädden till sjudning.
Smäll under tiden sönder chokladen till småbitar.
När grädden är varm, häll i choklad, smör, salt och lite whiskey (börja försiktigt - testa dig fram).
När grädden är varm, häll i choklad, smör, salt och lite whiskey (börja försiktigt - testa dig fram).
När smeten stelnat, gröp ut en klick med en sked och forma snabbt med händerna till en boll, rulla tryffeln i kakao och garnera med några korn flingsalt.