Maximillians kikärtspannkaka

Maximillians kikärtspannkaka
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Maximillians kikärtspannkaka

12 ingredienser

20 m

"De här pannkakorna får pluspoäng då de är helt veganska, glutenfria och mjölkfria. Krävs bara 3 ingredienser, plus det man har hemma som topping." /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 5 dl kikärtsmjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • olja (till stekning)

Sallad

  • lök
  • tomat
  • vinäger
  • olja
  • chilifrukt
  • solroskärnor
  • sallad

Gör så här

  1. Blada ihop kikärtsmjöl med vatten, olja och salt. Låt stå 15 minuter.
  2. Stek tunna pannkakor av smeten i olja.
  3. Servera med tomatsallad på lök, tomat, vinäger, olja, chili, solroskärnor och sallad.
  4. Det är även gott med klassiska pannkakstillbehör.