Meatball sub med het tomatsås, ost och basilika

koket.se
Felix Meatball sub med het tomatsås, ost och basilika
Foto: Köket.se

Meatball sub med het tomatsås, ost och basilika

11 ingredienser

30 min

Har du inte testat att göra en meatball sub än? Då är det dags! Mozzarellagratinerad baguette med köttbullar i het tomatsås - magiskt gott.

Felix vegetariska Delikatessbullar
Felix vegetariska delikatessbullar

Felix vegetariska Delikatessbullar

Med lika god smak som originalet men med 80% lägre klimatavtryck!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 baguetter
  • 1 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 380 g pastasås med chili
  • salt
  • peppar
  • 250 g mozzarellaost
  • 2 dl Grana Padano, riven
  • färsk basilika, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Dela baguetterna på mitten, och sedan på längden.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Stek köttbullarna i lite olja tills de börjar få lite färg, tillsätt sedan hackad gul lök och stek tills löken mjuknat. Lägg ner vitlöken i stekpannan och fräs ytterligare någon minut. Häll över tomatsåsen och krydda med salt och peppar. Låt puttra 5 minuter.
  5. Lägg i köttbullarna i baguetterna och några skedar tomatsås. Toppa med några bitar mozzarella och gratinera i ugnen i 10-15 minuter tills osten har fått fin färg,
  6. Riv över ordentligt med grana padano och toppa med lite färsk basilika. Servera med lite sallad om du önskar.
TIPS!
Familjens favoritrecept med ketchup!
Felix Snabb och enkel pasta med rosa baconsås

Familjens favoritrecept med ketchup!

Vardagsräddaren nummer ett! Till köttbullarna, på pastan eller som tomatbas i grytan.

Läs mer