Chèvrefyllda lammfärsbiffar

Chèvrefyllda lammfärsbiffar
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Chèvrefyllda lammfärsbiffar

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Med smak av salt och sommar

15 ingredienser

Köttfärs är billigt och lätt att få tag på. Den kan tillagas enkelt till vardags, men passar också alldeles utmärkt som fin bjudmat. Pröva gärna olika typer av färser med olika fyllningar. /Ulrika & Anna
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 0,5 rödlök
  • 600 g lammfärs (går bra med nötfärs)
  • färska örter (exempel: timjan, rosmarin, basilika)
  • 100-150 g chèvreost
  • 1 förp bacon
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Limepasta

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk kycklingfond (alt 1 kycklingbuljongtärning)
  • 1 msk limefrukt, pressad
  • tagliatelle (beräkna mängd enligt anvisning på förpackningen)

Till dekoration

  • rucolasallad
  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Biffar

  1. Finhacka rödlöken och blanda ner den i färsen, salta och peppra.
  2. Dela färsen i 8 lika stora delar.
  3. Forma delarna till runda bollar och platta ut dem.
  4. Lägg finhackade färska örter och rikligt med chèvre på 4 av plattorna.
  5. Lägg de andra plattorna ovanpå och nyp ihop kanterna noga så att osten inte flyter ut när biffarna steks.
  6. Linda varje biff med baconskivor och stek dem i stekpanna tills de har fått fin färg.
  7. Låt dem efterstekas i ugnen i cirka 15 minuter.

Pasta

  1. Finhacka vitlöken och fräs den lätt med ett par matskedar olivolja i en kastrull.
  2. Tillsätt crème fraiche, kycklingfond och lime.
  3. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Vid servering

  1. Häll såsen över den kokta pastan och servera den till lammfärsbiffarna.
  2. Garnera med några blad rucola och basilika.