Minipizzor

Minipizzor
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Minipizzor

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Med smak av salt och sommar

11 ingredienser

Dessa små pizzor kan naturligtvis varieras efter tycke och smak, och efter vad man har i kylskåpet. Vi har valt att kombinera den lena smaken av mozzarella med smakrik parmesanost och salta och pikanta sardellfiléer. Beräkna cirka 2 minipizzor per person. /Anna & Ulrika
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor formfranska
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl tomatpuré
  • 250 g mozzarellaost
  • 8 sardellfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 dl parmesanost, grovriven
  • rucolasallad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tryck ut en rund skiva ur varje formbröd med hjälp av ett lagom stort glas.
  3. Rosta eventuellt skivorna lätt i brödrosten – pizzorna blir frasigare då.
  4. Pressa vitlöken ner i tomatpurén, salta och peppra.
  5. Bred ett jämnt lager tomatpuré över varje rundel och täck med en skiva mozzarella.
  6. Skär sardellerna, rödlöken och de urkärnade tomaterna i strimlor och lägg dem i tur och ordning ovanpå osten.
  7. Avsluta med att strö över rikligt med parmesanost.
  8. Grilla i mitten av ugnen i cirka 5 minuter eller tills osten börjar bubbla och fått fin gyllenbrun färg.
  9. Lägg några blad rucola på varje pizza.