Medelhavsgrönsaker i citronette

Sara Begner

Medelhavsgrönsaker i citronette

11 ingredienser

ca 30 m

Grillad zucchini, paprika, fänkål och rödlök toppas med citronette. Servera till grillat.

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 fänkål
  • 2 rödlökar
  • 4 klyftor vitlök med skal

Citronette

  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • 0,5-1 msk honung
  • 1 msk färska örter, finhackade (t ex timjan eller rosmarin)
  • 0,5 msk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen

Gör så här

Citronette

  1. Blanda olivolja, finrivet citronskal (endast det gula), citronsaft, honung, örter, salt och peppar.

Grönsaker

  1. Skär grönsaker och lök i skivor och bitar. Behåll vitlöksklyftorna hela med skalet på. Grilla grönsakerna på utegrill, på grill i ugnen (250 grader grill), i en grillpanna på spisen eller i en vanlig stekpanna. Grilla eller stek på hög värme tills grönsakerna fått grill-/stekyta.
  2. Flytta över grönsakerna och löken till en ren burk. Häll citronetten över de varma grönsakerna.
  3. Servera till grillade kött, - fisk- eller kycklingrätter.